Poznatky o právnom postavení a o pôsobnosti ombudsmana v Holandsku - Závadská, E.
Úvahy o potrebe zriadiť úrad národného ombudsmana v Slovenskej republike. Najdôležitejšie poznatky o funkcii ombudsmana, jeho poslaní, právach, povinnostiach a spoločenskom význame na príklade Holandska. Úrad národného ombudsmana v Holandsku. Vymedzenie právomoci národného ombudsmana vo vzťahu k správnemu súdnictvu. Úlohy národného ombudsmana. Právomoc. Pôsobenie národného ombudsmana v spoločnosti, publicita. ( Podľa materiálu The national ombudsman of Netherlads - a brief introduction, ktorý vydal národný ombudsman v Holandsku v októbri 1995).