Podnikatelia sa môžu dohodnúť, že o majetkových sporoch rozhodnú poverení rozhodcovia - Roháč, J.
Aplikácia zákona č. 218/1996 Z.z. o rozhodcovskom konaní. Podnikatelia sa môžu dohodnúť, že o ich majetkových sporoch rozhodne nimi poverený rozhodca. Aké spory nemožno rozhodovať. Rozhodcovská zmluva. Funkcia rozhodcu. Stále rozhodcovské súdy. Náležitosti žaloby a priebeh konania. Rozhodnutie a jeho vykonateľnosť.