Činnosť daná zákonom
Pôsobnosť, práva a povinnosti Najvyššieho kontrolného úradu SR je upravená zákonom NR SR č.39/1993 Z.z. o NKÚ SR. Zameranie kontrolnej činnosti NKÚ v r.1995. Hodnotenie a výsledky kontrolnej činnosti.