Pôsobnosť obce. 1 - Kukliš, Peter
Chápanie a vymedzenie pojmu pôsobnosť obce. Vysvetlenie pôsobnosti obce vo dvoch významoch: samostatná (vlastná) pôsobnosť a ako prenesená pôsobnosť. Charakteristika obcí so samostatnou pôsobnosťou a prenesenou pôsobnosťou.