Pôsobnosť obce. 3 - Kukliš, Peter
Príprava podmienok na pristúpenie Slovenskej republiky k Európskej charte miestnej samosprávy. Problematika vymedzenia pôsobnosti obcí v Ústave Rakúskej republiky a SRN. Súčasťou riešenia problematiky pôsobnosti obcí je aplikácia princípu subsidiarity.