Reforma verejnej správy v ČR po roku 1989. 3 - Zářecký, P.
Súvislosť verejnej správy so štátom, s mechanizmom výkonu moci a metódami vládnutia. Skúmanie organizačno-inštitucionálnej štruktúry verejnej správy, kompetencií jej orgánov, personálne vybavenie a územné zakotvenie. Reforma verejnej správy v ČR po roku 1989. Vývoj verejnej správy. Právne úpravy zakotvené v zákonoch a v Ústave ČR upravujúce právomoc, kompetencie a organizačné členenie verejnej správy.