Vplyv minimálnej mzdy na dôchodkové zabezpečenie - Bolješiková, J.
Národná rada SR prijala 21. marca 1996 zákon o minimálnej mzde, ktorý nadobudol účinnosť od 1. apríla 1996. Výška minimálne mzdy za mesiac 2700 Sk. Premietnutie minimálnej mzdy na oblasť dôchodkového zabezpečenia: 1. pri stanovení hrubého zárobku, ktorým je v osobitne vymedzených prípadoch pevne určená suma. 2. pri stanovení mesačného priemeru hrubých zárobkov, 3. pri stanovení výšky vymeriavacieho základu na určenie poistného na nemocenské poistenie.