Angličtinu na dobrej úrovni ovláda len 7 percent obyvateľov SR - Matyáš, J.
Výsledky prieskumu o úrovni ovládania cudzích jazykov obyvateľmi SR a ČR, ktorý sa uskutočnil v máji/júni 1996. Obyvatelia SR najlepšie ovládajú ruský jazyk. Veková a vzdelanostná diferenciácia. Ovládanie češtiny obyvateľmi SR a slovenčiny obyvateľmi ČR.