Podnikatelia by mali viac vstupovať do procesu prípravy svojich budúcich zamestnancov i konkurentov - Gossányi, Vojtech
Stredné odborné učilištia by mali vychovávať odborných robotníkov pre priemysel a živnostníkov - remeselníkov. Pokles záujmu o štúdium na SOU. Zbytočne vysoký počet nezamestnaných absolventov SOU. Racionalizácia počtu odborov. Spolupráca s podnikateľmi pri príprave učňov.