V hospodárení s teplom sú na Slovensku naďalej rezervy - Rabayová, Z.
Plán namontovania meracej a regulačnej techniky za účelom úspory tepla v SR sa dosiaľ nesplnil. Napriek úsporám tepla výrobcovia zvyšujú jeho ceny. Neefektívnosť štátnej regulácie cien tepla. Slovenská energetická inšpekcia - Energetická agentúra vypracúva atesty tepelnotechnických zariadení a vykurovania budov a poskytuje odbornú pomoc. Vládne programy úspor energie. Výroba, predaj a cena tepla v SR v r. 1992-1995.