Zreálnenie cien elektriny je nevyhnutné - Rabayová, Z.
Výroba elektriny v SR je liberalizovaná, ale ceny sú regulované. Vláda SR sa rozhodla postupne zvyšovať cenu elektriny z dôvodov zabezpečenia sebestačnosti SR vo výrobe elektriny a pozitívnej dôchodkovej situácie Slovenských elektrární, a.s., Bratislava a z dôvodu snahy začleniť sa do EÚ. Zvýšenie cien od 1.8.1996. Dosah zvýšenia cien pre podnikateľský sektor, rozpočtový sektor a pre obyvateľstvo. Zvýhodňovanie cien odberu formou taríf. Rozvodné závody nesúhlasia s rozdelením očakávaných ziskov zo zvýšenia cien energie.