Formovanie organizačnej štruktúry malopodnikateľského sektora na Slovensku - Kačírková, Mária
Transformácia ekonomiky na trhové princípy charakterizovaná zmenami organizačných a vlastníckych vzťahov hospodárskych subjektov. Rast počtu registrovaných organizačných subjektov na Slovensku (od r. 1991). Podnikateľské organizácie evidované v registri organizácií. Súkromní podnikatelia nezapísaní v obchodnom registri, podnikajúci na základe živnostenského zákona.