V podnikaní sa nič nedeje samočinne Zmeny vo výrobnej stratégii treba pripraviť a zainteresovať všetkých zamestnancov - Leščišin, Michal
Vytváranie konkrétnych podmienok pre stratégiu firmy. Formovanie strategického rozvoja výroby. Potreba sústavnej manažérskej aktivity. Koncipovanie špeciálneho druhu manažmentu Change Management - manažment zmien. Dva hlavné okruhy prípravy realizačných procesov výrobnej stratégie: Včasné rozpoznanie a eliminovanie bariér realizácie a aktívne utváranie predpokladov, ktoré bude vyžadovať uvádzanie výrobnej stratégie do praxe.