Nová právna úprava sprísňuje od 1. októbra podmienky pre audítorskú činnosť - Butkovská, M.
Sprísnenie podmienok na vykonávanie audítorskej činnosti je predmetom nového zákona, ktorý nadobudne účinnosť 1.10.1996. Novou legislatívnou úpravou sa zvyšujú kvalifikačné požiadavky na vykonávanie audítorskej činnosti pre fyzické aj právnické osoby, povinnosť zložiť odbornú skúšku každé 3 roky. Zákon zavádza inštitút povinného striedania sa audítorov pri výkone činnosti, sprísňuje podmienky na zápis do zoznamu audítorov, povinnosti účtovných jednotiek.