Rezervy - cudzí zdroj financovania - Pavlovičová, M.
Rezervy ako cudzí zdroj financovania účtovnej jednotky. Účel tvorby rezerv a ich čerpanie. Delenie rezerv z dvoch hľadísk: 1. podľa účelu, 2. podľa záväznosti tvorby. Účtovanie zákonných rezerv. Vzor vnútropodnikovej smernice. Účtovanie rezerv na kurzové straty. Účtovanie ostatných rezerv.