Meranie a regulácia v budovách prispieva ku komfortnejšiemu vnútornému prostrediu a jeho hospodárnejšej tvorbe - Ehrenwald, P.
Význam automatizácie (merania a regulácie) v budovách. Tepelné straty a tepelné zisky budovy. Na vykurovanie budov sa spotrebuje asi jedna tretina z celkovej spotreby primárnej energie v SR. Je nevyhnutné znížiť spotrebu tejto energie. Význam a spôsob regulácie vykurovania. Systém kontrolovaného vetrania so spätným získavaním tepla. Legislatívne a osvetové predpoklady regulácie vykurovania. Všetky funkcie súvisiace s integráciou sa dajú zlúčiť do riadiaceho systému budovy, ovládaného počítačovým riadením; ide o tzv. inteligentnú budovu.