Oživíme strediskové obce? Zaujímavé skúsenosti Saska, Nemeckej spolkovej republiky - Silvan, Juraj
Skúsenosti Nemeckej spolkovej republiky, na príklade územného usporiadania a územného rozvoja Saska. Zásady a ciele, ktoré určuje krajinský plán. Diferencovaná štruktúra Saska zahŕňa štyri zložky: 1. Európsky mestský región Saský trojuholník. 2. Obce. 3. Strediskové sídla (hlavné, stredné, nižšie, malé). 4. Územné kategórie. Osídlenie vidieckeho priestoru Saska.