Mezivládní konference a otázky bezpečnostní politiky - Eichler, Jan
Spoločná zahraničná a bezpečnostná politika - jedna z najdôležitejších tém Medzivládnej konferencie EÚ. Od Európskej politickej spolupráce k Spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politike (SZBP). Problémy SZBP a ich príčiny, oblasť prijímania rozhodnutí (decision-making). Vzťah EÚ a ZEÚ a dilemy európskej obrany. Názory členov EÚ na NATO. Problematika zbrojného priemyslu. Západoeurópska únia (ZEÚ) a krajiny SVE.