Súčasná situácia v oblasti regionálnej bezpečnostnej spolupráce v Európe a jej budúcnosť - Peško, Marcel
Charta Spojených národov a úloha regionálnych inštitúcií - riešenie regionálnych problémov v rámci samotného regiónu. Regionálna bezpečnostná spolupráca v Európe, proces fundamentálnych zmien vo všetkých regionálnych bezpečnostných štruktúrach. Spoločný a komplexný bezpečnostný model pre 21. storočie v oblasti pôsobnosti OBSE, spolupráca medzi bezpečnostnými organizáciami. Európa a globálny bezpečnostný systém. Perspektíva regionálnej bezpečnostnej spolupráce v Európe.