České národohospodářské myšlení Malý pohled do historie dávnější i nedávné
História českého národohospodárskeho a ekonomického myslenia. Predstavitelia rakúskej školy, ktorí ovplyvnili českých ekonómov (C.Menger, E.Boehm-Bawerk, von Mises, J.Schumpeter, von Hayek). Ekonómovia z prvorepublikánskeho obdobia A.Rašín, K. Engliš. Priaznivci Marxovho učenia. Nastolenie oficiálnej ekonomickej marxistickej doktríny. Revizionistická kritika. Českí ekonómovia a roky šesťdesiate (J. Kosta, O. Šik, K. Kouba, O. Turek, V. Šilhán). Českí autori ocenení i na Západe (J. Habr, J. Goldmann). Ekonómovia sústredení v Ekonomickom ústave ČSAV, VŠE Praha a Prognostickom ústave ČSAV.