Investičné rozhodovanie podnikateľa - Strinková, Viera
Chápanie investičného procesu v ekonomickej teórii. Rozdelenie investícií podľa smeru investovania, charakteru reprodukcie, podľa ich vnútorného zloženia, podľa vlastných foriem investorov. Ekonomická funkcia investícií. Ekonomická stratégia investícií. Faktory, ktoré ovplyvňujú investičnú stratégiu a rozvoj podnikateľskej aktivity. Investičný rozhodovací proces ako súčasť globálnej podnikovej politiky. Jednotlivé fázy, ktoré sú obsahom investičného rozhodovacieho procesu. Vzťahy medzi jednotlivými subjektmi v súvislosti s investovaním.