Zarábať hlavou alebo rukami? - Polakovič, Ivan
Platové porovnania vo vybraných povolaniach a z časového hľadiska. Vývoj miezd od r. 1994 - 1. štvrťrok 1996, v podnikateľskej, rozpočtovej a príspevkovej sfére. Typy variabilných zložiek miezd: úkolová, provízna, odmena za úsporu času, prémie, osobné ohodnotenie, podiel na hospodárskom výsledku podniku. Porovnanie priemerných zárobkov v Slovinsku oproti ČR, Chorvátsku, SR, Poľsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku a Rakúsku.