Sú vysoké náklady práce príčinou nezamestnanosti? - Stanek, Vojtech
Nezamestnanosť v SRN - vyše 4 milióny nezamestnaných v januári 1996. Riešenie danej situácie - opatrenia: 1. zníženie vedľajších mzdových výdavkov, 2. zvýšenie dane z pridanej hodnoty, 3. zoškrtanie daňového zvýhodnenia, aby tak mohli poklesnúť dane z príjmu, 4. nešetriť pri subvencovaní poľnohospodárov a baníkov. Jedna zo základných príčin situácie na trhu práce je drahá a nákladná pracovná sila.