Poučíme sa z českých skúseností? - Schmögnerová, Brigita
Príčiny straty licencie a úpadku českých bánk. Úvery nad limit a nedostatočný výkon bankového dohľadu. Porovnanie so slovenskými bankami. Vytváranie štruktúry vlastníctva v slovenskej bankovej sfére podľa zákona o bankách č.21/1992 Zb. a č.58/1996 Z.z. Nové úpravy zákona o bankách - hypotekárne bankovníctvo, sprísnenie podmienok pre udelenie a odobratie bankovej činnosti. Maximálna suma úverov a záruk. Faktory vplývajúce na vývoj slovenského bankovníctva.