Asset-Backed Securities - Dvořák, Petr
Charakteristika Asset-Backed Securities (ABS) - aktívami kryté cenné papiere. Prvý krát sa objavili v r. 1985 v USA, zaznamenali najväčší dynamický nárast. Základný princíp emisie ABS. Výhody, ktoré prináša bankám sekuritizácia aktív prostredníctvom ABS.