Krajiny Beneluxu šliapu na päty vedúcim ekonomikám EÚ - Janoška, J.
Makroekonomická situácia krajín Beneluxu. Belgická hospodárska a sociálna politika. Splnenie podmienok vstupu do EMÚ. Zahraničný obchod a investície zo zahraničia. Reštrukturalizácia v priemysle. Trh diamantov. Ekonomický profil Bruselu. Hospodárska situácia v Holandsku. Podpora zamestnanosti. Podpora zavedenia spoločnej meny. Obchod a priemyselná politika krajiny. Záujem zahr. investorov. Cesta prechodu Luxemburskej ekonomiky od priemyselnej krajiny k významnému finančnému centru. Stabilita v hospodárstve. Vstup do EÚ. Predpokladaný vývoj finančníctva po vstupe do EÚ. Vývoj poistného trhu.