Kuba - zásadní změny v ekonomice země
Príčiny hospodárskej krízy, ktorá postihla Kubu v období na konci 80. rokov. Aktitvity Kuby na prekonanie hospodárskej krízy. Nový zákon o zahraničných investíciách. Zahraniční investori na Kube. Typy podnikateľskej činnosti. Pretrvávanie problémov s cukrom. Dôraz na rozvoj cestovného ruchu. Ropa ako strategická surovina. Trend k využitiu nerastného bohatstva. Tabakový priemysel na Kube. Farmaceutický a biotechnologický priemysel. Rozvoj infraštruktúry. Vzťahy s bývalým ZSSR.