Pokud je HDP na vzestupu, proč je Amerika v útlumu? - Cobb, C.
Dvojznačnosť ekonomiky USA, rozpory medzi hlavnými makroekonomickými ukazovateľmi a skutočnosťou, ktorú občania Ameriky prežívajú. Naliehavá potreba nových ukazovateľov rozvoja zodpovedajúcich autentickej ekonómii. Stručné dejiny ekonomického (chybného) merania. HDP dnes: ako sa útlm mení na vzostup. Systém celonárodného účtovania v USA. Meranie národohospodárskeho rozvoja. Ukazovateľ vierohodného rozvoja UVR (genuine progress indicator - GPI).