Zrkadlo vývoja hospodárstiev Nórska a Dánska v 90. rokoch - Janoška, J.
Vývoj a súčasná situácia nórskeho a dánskeho hospodárstva. Makroekonomické ukazovatele nórskeho stavu hospodárstva. Ukladanie prebytkov ŠR v spoločnosti Petroleum Fund. Najvýznamnejšie nórske obchodné spoločnosti. Rozpočty a protiinflačná politika. Členstvá v politických organizáciách. Bankovníctvo. Ťažba ropy a zemného plynu. Hlavní obchodní partneri Nórska v r. 1994. Podiel štátu na priemysle. Záujem zahraničných investorov. Dlhodobé ekonomické problémy Dánska. Najväčšie dánske banky v r. 1994. Kríza v bankovníctve. Inovácie v poisťovníctve. Reformy na dánskej burze. Obchodné spoločnosti.