Sivobiele výhľady agrárneho trhu
Predpokladaný účinok reformy agrárnej politiky EÚ na vývoj agrokomplexu a smery harmonizácie slovenskej poľnohospodárskej politiky s krajinami únie. Prognóza vývoja poľnohospodárskej politiky SR. harmonizácia programu s Uruguajským kolom GATT a liberalizácia agrárneho obchodu s krajinami CEFTA. Spoločná poľnohospodárska politika EÚ. Zmena v trhovej a dôchodkovej pozícii slovenských agropotravinárskych výrobcov. Ochrana domáceho trhu. Úsilie o získanie 3. trhov mimo EÚ. Predpoklady konkurencieschopnosti slovenského poľnohospodárstva na európskych trhoch.