Rast konkurenčnej výkonnosti slovenskej ekonomiky - Baláž, Peter
Zvyšovanie konkurenčnej výkonnosti slovenskej ekonomiky. Výber z knihy doc. Ing. P. Baláža. Závislosť konkurenčnej výkonnosti ekonomiky od miery pridanej hodnoty, vnútornej štruktúry ekonomiky a kooperačných väzieb v medzinárodnom ponímaní. Porovnanie hodnoty HDP a vývozu na obyvateľa v krajinách OECD v r.1994. Konkurenčná výkonnosť a jej úloha pri rozvoji ekonomiky. Vecné prvky konkurenčnej výkonnosti: technická úroveň, strategické rozhodnutia a snahy. Proexportná politika a hospodárstvo.