Regionální integrace a mnohostranný obchodní systém - Průša, Milan
Vznik nových regionálnych integračných dohôd v priebehu Uruguajského kola GATT medzi rokom 1990-1994. Nutnosť upresnenia článku XXIV GATT, aby jeho ustanovenia zodpovedali meniacim sa podmienkam v medzinárodnom obchode. Rozsah liberalizácie v rámci regionálnych dohôd. Úroveň prekážok obchodu. Úniková doložka. Dohovor o článku XXIV GATT. Regionálna a globálna integrácia. Zahrnutie služieb do regionálnych dohôd. Dohoda o obchode so službami (GATS).