Potrebuje SR zahraničné investície - Zemanovičová, Daniela
Objem zahraničných investícií na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku, Česku, Rumunsku, Bulharsku a Slovinsku. Problémy s platobnou bilanciou. Začleňovanie sa do politických a ekonomických zoskupení. Privatizácia a nerešpektovanie zásad hospodárskej súťaže. Podpora rastu vedeckotechnického pokroku zahraničnými investíciami.