G - 7 a Rusko - Slánský, R.
Príčiny záujmu krajín G-7 o spoluprácu s Ruskom. Proces zmien prebiehajúcich v Rusku za posledné desaťročie, zmeny trvale pokračujú. Rozdielne názory (vo vnútri Ruska) na rozpad ZSSR. Záujem Západu o stabilitu Ruska a okolitých krajín, význam tejto stability pre svetovú politiku. Vzťah Ruska a NATO. Tri základné varianty budúceho vývoja Ruska. Rusko a perspektíva členstva v G-7.