Ekonomické zájmy Německa v procesu evropské integrace - Hřích, Jan
Priority hospodárskej politiky SRN - boj proti inflácii, stabilita meny - reštriktívna rozpočtová politika, prísna monetárna politika realizovaná nezávislou ústrednou bankou. Postoj SRN k EÚ, vytvorenie Európskej menovej únie (EMÚ), jednotný vnútorný trh. Charakteristika budúcej Európskej ústrednej banky. SRN podporuje návrhy na väčšiu flexibilitu trhu práce, výstavbu transeurópskych sietí v oblasti dopravy, energie a životného prostredia. SRN a rozširovanie EÚ o štáty SVE.