Problematika zosúlaďovania právneho poriadku Slovenskej republiky k právu Európskej únie - Sovjaková, B.
Dôležitosť právnych otázok v procese pridruženia SR k EÚ. Aproximácia legislatívy SR k legislatíve EÚ. Harmonizácia komunitárneho práva, právnej ochrany spotrebiteľa. Autonómia práva EÚ. Aproximácia práva jednotlivých krajín podľa asociačných dohôd. Harmonizačný proces v minulosti sa vzťahoval len na členské štáty spoločenstva. Harmonizačný proces právnych predpisov vo vzťahu k pridruženým krajinám (od druhej polovice 80.r.). Hlavné aspekty a realizácia aproximácie práva. Priebeh aproximácie práva v SR.