Zmluva o patentovej spolupráci je lacnejším variantom medzinárodnej ochrany patentu - Hladká, Ľ.
Zmluvy o patentovej spolupráci a medzinárodnej ochrane patentu. Podanie medzinárodnej prihlášky. Overenie formálnych náležitostí. Odovzdanie archívneho a rešeršného vyhotovenia. Medzinárodná rešerš. Zverejnenie medzinárodnej prihlášky a jej postúpenie. Medzinárodný predbežný prieskum.