Ekonómovia čerpali zo zahraničných skúseností - Bozsnyáková, Erika, 1972-
V dňoch 13.-14.3.1996 sa v Bratislave konal seminár pre ekonómov. Zorganizovala ho Slovenská asociácia poisťovní v spolupráci s Kráľovským inštitútom poisťovníctva v Londýne. Lektor prof. David E. Bland z Londýna načrtol prierez činností ekonóma vo všeobecnosti a konkrétne v poisťovni, analyzoval možnosti existencie poisťovní na poistnom trhu.