Európska únia sa snaží o vytvorenie jednotného spoločného poistného trhu - Fekete, Imrich
Hlavné ciele vytvorenia jednotného poistného trhu EÚ. Komunitárne poistné práva. Podstata voľného poskytovania služieb. Sloboda usídlenia sa poistnej spoločnosti. Pôsobenie maklérov a sprostredkovateľov. Prijatie pravidiel o účtovníctve poisťovacích spoločností. Legislatívne opatrenia európskeho integračného zoskupenia týkajúce sa poistenia motorových vozidiel, právnej ochrany, úverového poistenia. Úloha SR pri vstupe do EÚ.