Kapitoly z historie českého pojišťovnictví. 9 - Marvan, M.
Situácia po vzniku Československé republiky roku 1918. Činnosť a pád životnej poisťovacej spoločnosti Rakúskeho Fénixu vo Viedni. Ovplyvnenie vývoja poisťovníctva v Československu.