Prechod zo systému zákonných poistení na systém povinne zmluvných - Janáčová, A.
Poistenie zodpovednosti za škodu sa rozdeľuje na dve formy poistenia: poistenie zmluvné a zákonné. Zákonné poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla je založené zákonom č. 24/1991 Zb. o poisťovníctve. Tri základné direktívy Európskych spoločenstiev v odvetví poistenia zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorových vozidiel. Návrh zákona o povinnom zmluvnom poistení - hlavné zásady.