Vplyv poistného práva ES na slovenský poisťovací zákon - Schacht, H.
Právo Európskej únie ako model pre budúce právne predpisy SR (na základe "asociačnej dohody"). Porovnanie slovenského poistného zákona s právom EÚ. Porovnanie konkrétnych paragrafov: obmedzenie kapitálovej účasti pre zahraničné spoločnosti, zriaďovanie obchodných zastúpení zahraničnými spoločnosťami, zaistenie, rezervy, právna forma atď.