Vytvoření jednotného pojišťovacího trhu. 1 - Lohéac, F.
Vznik a úloha Comité Européen des Assurances (CEA) ako federácie národných asociácií poisťovní vo vzťahu k medzinárodným organizáciám, predovšetkým v Európskej únii. Jednotný poisťovací trh v Európe. Vytvorenie jednotného poisťovacieho trhu je možné rozdeliť do troch etáp v časovom horizonte asi dvadsiatich rokov. l. Stanovenie direktív ako prvý krok. 2. Direktívy FOS (sloboda poskytovania služieb) ako medzietapa. 3. Jednotný trh od 1. júla 1994. Princípy jedinej licencie na ktorých je založený jednotný poisťovací trh.