Motivácia študentov k zodpovednejšiemu prístupu ku štúdiu - Horáková, Galina
Výučba predmetu "Teória pravdepodobnosti" na EU v Bratislave - ciele výučby. Snaha neustále zefektívňovať pedagogický proces. Výskum štúdia (učenia sa) študentov a využitie výsledkov výskumu vo vysokoškolskej praxi. Počítačové testy vypracované pomocou systému DIALEX pre študentov na kvalitné zvládnutie poznatkov z ekonometrie, poistnej matematiky a ďalších nadväzujúcich predmetov. Anonymne vyplnené dotazníky (275 dotazníkov) o úspešnosti novej metódy prípravy študentov - niektoré výsledky prieskumu.