Stav intelektuálneho potenciálu Slovenska v oblasti výskumu, vývoja a vysokého školstva a stratégia rozvoja spoločnosti. 1 - Jemala, Ľubomír
Ciele Úradu pre stratégiu rozvoja spoločnosti, vedy a techniky (ÚSSVT) SR pri spracovaní komplexného obrazu Slovenska na prvých 20 rokov 21. storočia. Jednou z úloh je definovať intelektuálny potenciál Slovenska. Intelektuálny potenciál vo voľnej interpretácii a obsahová náplň intelektuálneho potenciálu. Charakteristika stavu a vývoja v oblasti vysokého školstva, výskumu a vývoja v SR. Stav na vysokých školách. Prehľad o stave na technických fakultách. Zahraniční študujúci v SR. Štatistické údaje.