Umění vítězit na kolbišti trhu Moderní pojetí strategie - Jirásek, J.
Strategické riadenie ako najdôležitejšia zložka vrcholového riadenia.Strategické riadenie, ktoré spočíva na troch strategických analýzach. Prístupy firiem k analýze SWOT - t.j. analýza silných a slabých stránok svojich schopností, príležitostí a rizík trhu. Rozvíjanie podnikovej stratégie na báze konkurenčných výhod (M.E.Porter). Superkonkurencia na svetových trhoch. Trvalo udržateľná konkurenčná výhoda. Rozvoj ľudského faktora.