Obchodné spoločnosti - všeobecná časť - Kubíček, P.
Základná charakteristika obchodnej spoločnosti. Založenie spoločnosti. Základné imanie. Vklad spoločníka. Správa vkladu. Podiel. Vznik spoločnosti. Zákaz konkurencie. Odstúpenie z funkcie a rozhodovanie štatutárnych orgánov. Rezervný fond. Zrušenie a zánik spoločnosti bez likvidácie. Likvidácia spoločnosti.