Finančná analýza - základ finančného rozhodovania - Jakubcová, E.
Chápanie finančnej analýzy ako jednej z funkcií riadenia, ktorá by mala predchádzať každému závažnejšiemu finančnému rozhodovaniu. Teoretický a praktický príklad vychádzajúci zo skúseností s hodnotením finančnej situácie v strojárskom podniku. Sústava ukazovateľov hodnotenia finančnej situácie podniku. Metodika analýzy. Syntetizácia získaných poznatkov.