Průmyslový design v roce 2000 - Leser, M.
Význam designu pre spoločnosť - konkurenčné tlaky, zmeny v technológiách, inovácia výrobkov. Externá spolupráca firmy s designerskou spoločnosťou alebo začlenenie priemyselného designu do firemnej politiky. Význam spolupráce designerov s pracovníkmi marketingu, predaja, s inžiniermi a výrobnými špecialistami. Úloha a ciele modernej designerskej spoločnosti. Nevyhnutné predpoklady pre dobré fungovanie designerskej spoločnosti.