Niektoré najvýraznejšie črty rodinných politík v krajinách Európskej únie - Lenczová, T.
Aktuálne problémy v živote rodín ako úlohy pre rodinné politiky v EÚ. Charakteristika hlavných trendov v rodinnom prostredí, ktoré v súčasnosti vyžadujú od rodinnej politiky riešenie veľmi náročných úloh. Demografická situácia. Zmeny vo vnútornej organizácii rodiny. Pluralita rodinných foriem. Najvýraznejšie črty rodinných politík v EÚ zamerané na podporu rodiny. Súvislosti spoločenských zmien a rodinnej politiky.